11/10/12 12:30
(http://www.klassa.bg/)

Директорът на ЦРУ подаде оставка

Директорът на ЦРУ Дейвид Петреъс подаде оставка заради извънбрачна връзка. Аферата му с журналистката Пола Броудуел била разкрита от агенти на ФБР при разследване за изтичане на поверителна информация от правителствени учреждения.

Петреъс сам обяви мотивите за отеглянето си. В послание до служителите на ЦРУ той обясни, че след 37-годишен брак е направил изключително слаба преценка, като е започнал извънбрачна връзка. Подобно поведение е неприемливо и за съпруг, и за ръководител на организация като ЦРУ, гласи самопризнанието на Петреъс.

Пола Брадуел написа биографична книга за досегашния шеф на организацията. Тя често го придружаваше при пътуванията му в чужбина. Журналистката била поставена под наблюдение след като била засечена, че се опитва за влезе в електронната поща на Петреъс.

Президентът Барак Обама вече прие оставката на директора на ЦРУ Дейвид Петреъс и го определи като един от най-силните водачи на поколението си.




bnt.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване