11/10/12 07:42
(http://www.klassa.bg/)

Днес вятърът от север ще се усили и с него ще нахлува студен въздух

Днес по-значителна облачност ще има над Централна и Източна България. На отделни места в централните и източни райони на Дунавската равнина ще превали слабо. Ще се усили вятърът от север североизток и с него ще нахлува студен въздух. Над Западна България облачността ще е разкъсана, вятърът ще е слаб от изток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София 10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Орлин Лазаров, дежурен синоптик.
Над Черноморието облачността ще е значителна, в крайните южни райони ще превали. Вятърът ще се ориентира от север, североизток и ще се се усили до умерен. Максимални температури: 10°-12°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.
Над планините облачността ще е разкъсана, значителна над източната част от страната. Вятърът ще е се ориентира от север, североизток и ще е умерен до силен. На места в Източна Стара планина и Източните Родопи ще превали слабо. Максимална температура на 1200 метра - около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.
Атмосферното налягане ще се повишава.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване