11/11/12 10:59
(http://www.klassa.bg/)

Apple плати 21 млн. долара за швейцарски часовник

Американският технологичен гигант Apple плати на швейцарските федерални железници сумата от 21 млн. долара обезщетение за използването на тяхно изображение в мобилните устройства.
През септември представители на железниците обвиниха Apple в нарушаване на правата на интелектуалната собственост. Причината за недоволството на швейцарците е приложението „часовник” в новата операционна система iOS 6 за таблета iPad. Циферблатът в устройството на Apple се оказа точно копие на железопътния часовник.
В изявление към медиите прес-секретаря на железниците заяви, че са горди гигант като Apple да  използва техни образи, но е по-важно договарянето за използването на търговската марка, а не обезщетението.
Лицензионното споразумение се подписа през октомври, но тогава размерът на сумата не се разкри. Железопътната компания отказа да потвърди или отрече съобщения в медиите, относно размерът на обезщетението.
Часовникът е добре познат с червената стрелка за секундите, който и до сега се намира във всички жп гари в Швейцария. Създаден е през 1944 година от Ханс Хилфикер служител в швейцарските федерални железници. Този циферблат е един от символите на Швейцария.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване