11/11/12 13:24
(http://www.klassa.bg/)

Българските строителни фирми ще участват в проекти в Катар

Предстоящите проекти за изграждане в Катар и възможностите за участие на българските фирми в тях са една от основните цели на посещението на министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в столицата Доха. Това съобщиха от пресцентъра на МРРБ в неделя по повод посещението й в Катар, което продължава и в понеделник. На първата си работна среща, проведена с шейх Абдул Рахман ал-Тани, министър на общините и планирането, Лиляна Павлова получи уверения, че българският бизнес ще получи пълен достъп до информация за всички проекти, които ще се изграждат в Катар и условията и изискванията за правене на бизнес тук.
На срещата в Министерството на общините бяха представени катарският национален план за развитие до 2032 г. и 5-годишната националната стратегия за развитие.
Представители на държавната благоустройствена компания "Ашгал" показаха проектите с пътната, водната и пречиствателната инфраструктура, които трябва да бъдат изградени в краткрочен план. Беше представена и процедурата за селекция на международни партньори.
Лиляна Павлова беше запозната и с концепцията за цялостно развитие на Доха, където през 2022 г. столицата на Катар ще бъде домакин на Световното първенство по футбол.
По-късно министър Павлова и българската бизнес-делегация се срещнаха с държавната компания "Катари диар", специализирана в областта на недвижимите имоти.
Очаква се Павлова да уточни подробности и по изграждането у нас на скоростния път Русе - Свиленград.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване