11/11/12 10:55
(http://e-vestnik.bg/)

Какво има да я проверяват? Разкарайте посраната мома Марковска

Какво става в цивилизования свят?

Шефът на ЦРУ подаде оставка, защото имал извънбрачна връзка с журналистка. Шефът на Би Би Си подаде оставка два месеца, след като го назначиха, защото имало съмнения, че в медията не искали да разследват педофилски скандал от 70-те и 80-те, с техен покоен популярен водещ и заради неверни обвинения в педофилия срещу политик.

Какво става в България?

Избират за член на Конституционния съд съдия Марковска, без да допуснат да й зададат въпроси за неясните моменти в биографията й. Тя нахално лъже и маже две седмици, опровергават я, тя се оплита още повече.

Реагира Европейската комисия, но тукашните – не. Цял отбор широка коалиция от 3 партии и независими се хвърлят да я бранят.

Самата Марковска продължава да нахалства, вместо да се оттегли. Иска от МВР да намери кой е подал сигнал до нея. Цветанов обещава веднага да го намери. И какво като го намери? Какво значение има? Ще го бият в полицията ли?

Марковска нахално декларира, че ще положи клетва, след като прокуратурата провери сигнала срещу нея. Какво има да проверява? Тя лъже и маже, това е достатъчно. По закон в Конституционния съд трябва да влизат съдии с високи морални качества. Това е едно от изискванията.

А тук управляващите се запънали да вкарат в съда една лъжла. Те са толкова късогледи, че не проумяват какъв автогол си вкарват, ако наложат тази жена в Конституционния съд.

И в ГЕРБ са наясно колко струва Марковска, щом се погнусиха да я издигнат официално за член на Конституционни съд и накараха марионетките им независими депутати да я издигнат. Но после гласуваха за нея, заедно с ДПС и още 8 от БСП. Така тя събра най-много гласове от всички кандидати.

Сега оттеглянето на Марковска е тест. Ако управляващите имат малко разум, ще си приберат посраната мома. На тях може да им мирише на нещо свое и да не усещат, но Марковска умириса цяла България, та чак в Брюксел усетиха.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване