11/11/12 09:06
(http://radiomilena.com/)

Репресирани благодарят на СДС за паметната плоча на жертвите на комунизма

Съюзът  на репресираните от комунизма в България благодари  на СДС-Бургас за паметната плоча за жертвите на комунизма, чието изграждане предстои. Идеята на местните сини бе приета на последнота заседание на Общинския съвет в Бургас с мнозинство от 32 гласа.  Така в морския град най-накрая ще има място на което близки на загинали и репресирани да могат да почетат паметта им. Предложението на СДС-Бургас бе мотивирано именно от молбите на роднините на жертвите.

„Изпълнителният съвет на националния съюз на репресираните от  комунизма в България изразява най-сърдечната си благодарност за ползотворната Ви инициатива за изграждането на мемориална плоча на жертвите на  комунизма. Тази подкрепа е ярък израз на почит към паметта на жертвите от тоталитарния и недемократичен режим в България и Европа, както и уважение към всички ония наши сънародници, които са водили борба срещу тиранията и подтисничеството”, пише в благодарственото писмо -  подписано от д-р Андрей Найденов, председател на Съюза на репресираните в Бургас.

До края на месец ноември Общинска администрация ще изготви  проект за мемориалния знак и ще определи къде ще се намира. Според СДС най-подходящото място  е до Съдебната палата, защото е в центъра на града и е удобно за поклонения.

 Репресирани благодарят на СДС за паметната плоча на жертвите на  комунизма

bookmark Репресирани благодарят на СДС за паметната плоча на жертвите на  комунизмаsvejo Репресирани благодарят на СДС за паметната плоча на жертвите на  комунизмаgoogle Репресирани благодарят на СДС за паметната плоча на жертвите на  комунизмаdelicious Репресирани благодарят на СДС за паметната плоча на жертвите на  комунизмаstumbleupon Репресирани благодарят на СДС за паметната плоча на жертвите на  комунизмаfacebook Репресирани благодарят на СДС за паметната плоча на жертвите на  комунизмаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване