11/11/12 14:57
(http://www.klassa.bg/)

Сао Пауло е залято от вълна на насилие – 140 убити за 2 седмици

 Най-малко 140 души са били убити за последните две седмици в най-големия град в Южна Америка Сао Пауло. Това съобщи АП, позовавайки се на Отдела за обществена защита в града. 90 от жертвите са полицаи, повечето от които са били на работа.

Убийствата в Сао Пауло рязко се покачиха през септември и достигнаха 144 души. През първите 9 месеца на годината са регистрирани 982 убийства.

Смята се, че нападенията срещу полицаи са били наредени от хвърлени в затвора босове на престъпната групировка „Първа наказателна команда“ в отговор на строгите мерки срещу трафика на дрога. Те поръчвали нападенията по мобилни телефони от килиите.

Групата, която е базирана в затворите на Сао Пауло, стои зад многото атаки над полицейски и правителствени сгради, банки и средства на градския транспорт през 2006 г. При тези атаки загиват над 200 души.

Последната вълна на насилие стана причина да бъдат затворени магазини и училища в някои квартали на града, обмисля се и въвеждането на полицейски час. Местните власти планират да прехвърлят организаторите на тези убийства в отдалечени от щата на Сао Пауло затвори.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване