11/11/12 09:18
(http://radiomilena.com/)

Св.Мина пази жените

Sv.Mina  300x300 Св.Мина пази женитеСветите мъченици Мина, Виктор и Викентий почитаме днес. За християните Свети Мина е покровител на семейството, на сираците и бездомните. Той закриля знахарите, народните лечители, воините, както и на хората, поели на дълъг път.

Св. Мина пази и жените, затова на този ден майките се молят пред иконата за здраве на децата си, радост и благополучие на дома.

Според народните вярвяния Свети Мина е бил господар на вълците. Той е трябвало да ги пуска и да ги прибира. Именно заради това неговият ден, бележи средата на така наречените Вълчи празници – от Архангеловден до Коледни Заговезни. Дните и дългите нощи слагат край на ремонтите, за да не се промъкнат злите сили в дома.

Имен ден днес празнуват всички, които носят имената Виктор, Виктория и Минчо и Минка./КРОСС/

 Св.Мина пази жените

bookmark Св.Мина пази женитеsvejo Св.Мина пази женитеgoogle Св.Мина пази женитеdelicious Св.Мина пази женитеstumbleupon Св.Мина пази женитеfacebook Св.Мина пази женитеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване