11/12/12 16:22
(http://www.klassa.bg/)

Банките в Испания са готови 2 години да не отнемат ипотекирани жилища

 Испанските банки са готови да спрат за 2 години отнемането на ипотекирани жилища на най-закъсалите клиенти, съобщи Би Би Си от Мадрид.

Новината, която бе потвърдена от Испанската асоциация на банките, дойде три дни след като жена от Страната на баските се самоуби, скачайки от 4-я етаж, преди съдия изпълнител да й отнеме жилището. Миналият месец по същата причина сложи край на живота си мъж от Гранада.

Още не е ясно как ще се преценява кои хора са най-финансово затруднени да си покрият жилищните кредити.

Гражданска организация, която се бори срещу отнемането на жилища, организира демонстрации в цялата страна. Правителството на Мариано Рахой извика на среща представители на опозицията в понеделник, за да обсъди нови правила за изгонване от домовете на хора, които не са покрили вноските си по ипотечните кредити.

На ден в Испания банките изземват жилищата на 500 испанци със затруднения в плащанията на заемите си. Около 350 000 семейства са били изгонени от домовете си след срива на испанския имотен пазар от началото на икономическата криза през 2008 г.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване