11/12/12 13:55
(http://www.klassa.bg/)

Британската преса за отмяната на ограниченията за българи и румънци в края на 2013 г.

Британският вътрешен министър Тереза Мей заяви, че може да бъдат наложени извънредни ограничения на социалните привилегии за хиляди румънци и българи. Вътрешният министър посочи, че може да бъде ограничен достъпът до здравната система, училищата и жилищното настаняване, пише вестник „Сън”.
Мей заяви, че правилата на ЕС ще принудят Великобритания да отмени съществуващите ограничения за румънците и българите от края на следващата година.
Критици на мярката се опасяват, че това ще доведе до огромен наплив на имигранти от двете страни, в които работниците печелят около 200 лири месечно.
Но вътрешният министър обеща да направи така, че българите и румънците да не са привлечени от щедрите социални услуги и помощи.
Изключително обезпокоително е, че след малко повече от година 29 милиона българи и румънци ще получат неограниченото право да живеят и работят във Великобритания, коментира британският вестник „Дейли експрес”.
Ако правителството не действа бързо, за да предотврати това, много българи и румънци ще се възползват от това право. Великобритания просто няма да се справи с подобен огромен наплив от имигранти.
Социалната система и в момента е на ръба, безработицата сред младежите се увеличава и ситуацията може само да се влоши, ако страната бъде залята от евтина работна ръка от Източна Европа.
От години предупреждаваме, че масовата имиграция е катастрофа с епични размери и се оказахме прави, пише още в коментара на „Дейли експрес”.
Вътрешният министър Тереза Мей, заяви, че тя не е в състояние да продължи забраните за пътуване на граждани на България и Румъния. Но подкрепя ограничения за някои обществени услуги, до които българите и румънците биха имали достъп- като здравеопазване, образование и социални придобивки, съобщава „Дейли мейл”
„Ще се вгледам в това, което може да бъде наречено трансинституционален контрол. Трябва да бъдат разгледани притегателните фактори, които карат някои от българите и румънците да идват тук- неща като социални придобивки, здравеопазване и други такива. Нашата цел е това- да сведем имиграцията до десетки хиляди души”, заявява Тереза Мей.
От края на следващата година няма да има ограничения, които да спират българските и румънските имигранти, да идват във Великобритания. Това призна британският вътрешен министър Тереза Мей. Мей заяви, че от декември 2013 година няма да има нищо, което да пречи на имигранти от двете източноевропейски страни да дойдат във Великобритания, пише вестник „Йоркшир пост”.
Вътрешният министър посочи, че в момента властите са насочили вниманието си към нещата, които привличат имигрантите в страната, като националната здравна служба и социалните услуги. Мей подчерта, че целта на правителството все още е да намали имиграцията.




focus-news.net


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване