11/13/12 15:33
(http://www.klassa.bg/)

Сергей Станишев: ВСС не издържа първия си тест по независимост

 Висшият съдебен съвет не издържа първия си изпит по независимост и по отстояване на принципите на независима и обективна съдебна власт. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.

„ВСС по същество преклони глава пред Цветанов. ГЕРБ подхождат към предстоящия избор на главен прокурор с намерението да повторят скандалния избор на конституционен съдия. Нямаме намерение да мълчим, в това число и пред европейските институции”, каза Станишев. По думите му, ако ГЕРБ подходят по същия скандален начин към избора на главен прокурор, нищо чудно да има още един доклад на Европейската комисия.
„На 17 ноември организираме национален протест и каним всички, които не споделят случващото се в държавата, управлението на ГЕРБ, масовата мизерия и безработица, липсата на ясна перспектива, да излязат на протеста, който се организира пред храм „Св. Александър Невски” и Народното събрание и да заявят не приемането на тази политика и нуждата за промяна”, каза Сергей Станишев.

последната седмица, непосредствено след кончината на дядо Максим, започна политически натиск върху Българската православна църква. Водещ на това се оказа директорът на Дирекция по вероизповеданията Емил Велинов, което е изключително опасно, коментира още Станишев.

В последните дни държавата се опитва да предопредели избора на църквата. Или Борисов трябва да си вземе спешни административни мерки към директора на дирекцията, или това означава, че зад действията на Велинов стои Борисов. Очаквам отговор и съответните действия от Борисов, заяви Станишев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване