11/14/12 15:52
(http://www.klassa.bg/)

Венета Марковска подаде молба да бъде освободена от ВСС

 Венета Марковска е подала молба да бъде освободена от длъжността „съдия" и „заместник-председател на Върховния административен съд”, съобщиха от пресцентъра на ВСС. Молбата й е разгледана на редовното заседание на Комисията по предложенията и атестирането на 13 ноември 2012 г. Подадената оставка е включена като допълнителна точка в дневния ред за заседанието на ВСС на 15 ноември 2012 г.

Сигурен съм, че прокуратурата бързо ще направи проверка и ще докаже виновността или невинността на съдия Венета Марковска. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерски съвет. За нашия кандидат Анастас Анастасов носим отговорност. Не сме информирани за решението на Марковска, защото това е неин личен избор. Това е морален акт от нейна страна, каза Борисов. Това е третото ми изявление по тази тема и всеки път то е едно и също. Марковска се обърка в даването си на информация, каза Борисов. Той посочи, че два пъти с молба е помолил Марковска, защото тя е публично избрана и най-доброто е да не се закълне. В разговор с Венета Марковска Борисов й е казал, че дори и да се закълне винаги ще се говори за случващото се сега.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване