11/14/12 16:37
(http://www.klassa.bg/)

Голф игрищата и винарските изби стават туристически обекти

 Голф игрищата и винарските изби също стават туристически обекти, предвижда новият Закон за туризма, който бе приет от парламентарната икономическа комисия на второ четене . В закона е подчертано още в началото на текстовете, че лицата, предоставящи туристически услуги в туристически обекти, са длъжни да обявяват техните цени в еднакъв размер спрямо всички туристи, като не се допуска различно третиране на туристите или поставянето на част от тях в по-неблагоприятно положение. Тези изисквания се прилагат и в случаите, когато обявените цени на туристическите услуги се посочват в интернет, в рекламни и търговски брошури и издания, както и в радио- и телевизионни предавания, се казва в един от тестовете му. Изброени са 21 вида туристически обекти - освен традиционните сред тях са винарните изби, голф игрищата, конните бази за любителска езда и маршрути за конна езда, аквапарковете, водните атракциони и приключенските паркове, атракционните и тематичните паркове, ловните стопанства, недвижимите културни ценности и др.

Целта на новия закон, според вносителя МС, е да осигури условия за устойчиво развитие на туризма и да имаме конкурентоспособен национален туристически продукт. Да създаде условия за развитие на специализираните видове туризъм - културен, здравен, СПА и уелнес, селски, еко, конгресен, детски и младежки, приключенски, спортен, ловен, голф и друг туризъм. Както и да въведе единни критерии за извършване на туристически дейности и предоставяне на туристически услуги. За осъществяване на сътрудничеството и координацията в областта на туризма се създава Национален съвет по туризъм (НСТ) - консултативен орган към министъра на икономиката, енергетиката и туризма.

Кметът на всяка община, на чиято територия има изградени и функциониращи места за настаняване, създава консултативен съвет по въпросите на туризма. Територията на страната се разделя на обособени територии – туристически райони, с цел формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване