11/14/12 13:28
(http://www.klassa.bg/)

Десислава Атанасова: За работещите в кръвните центрове ще има допълнителни средства до 17% от Нова година

Чрез структурни промени в Министерството на здравеопазването, с до 17% от Нова година да бъдат увеличени заплатите на работещите в кръвните центрова – такъв ангажимент пое в сряда здравният министър Десислава Атанасова, която направи изявление в парламента. Атанасова вече е провела среща с директорите на петте кръвни центъра в страната – София, Плевен, Пловдив, Варна и Стара Загора. „Това показва, че има диалог между МЗ и работещите в кръвните центрове. Гаранцията, която ми дадоха директорите на центровете е, че работещите ще преосмислят решението си и тези, които са подали молби за напускане, ще ги оттеглят. В понеделник и вторник ще имам срещи във Варна”, каза още министърът.
Атанасова каза, че с постановление на Министерски съвет е одобрено предложението й да се отпуснат допълнително средства за Фонда за лечение на деца в размер на 4 млн. лв. Общо за 2012 г. чрез фонда са отделени 10 млн. лв. за лечение на деца. Над 600 деца са лекувани благодарение на финансирането от фонда. Ще настоявам за следващата година да има допълнително средства, посочи министърът.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване