11/14/12 14:32
(http://www.klassa.bg/)

Договориха над 70% от средствата по ОП „Административен капацитет“

 Договорени са вече 72% от средствата по оперативна програма (ОП) „Административен капацитет“, или близо 255 млн. лв., съобщиха от Министерството на финансите, което е управляващ орган на програмата. Към октомври реално изплатени на бенифициентите са над 130 млн. лв., т.е. 37% от общия ресурс по програмата. Одобрените за финансиране проекти по тази ОП са близо 400 и са от сферите на държавната администрация, съдебната система и др.

 

Амбицията на финансовото министерство е до края на 2015 г. - когато изтича срокът за реализиране на проекти по оперативните програми от настоящия програмен период, да бъде усвоен целият финансов ресурс по ОП „Административен капацитет“. Това означава, че до края на следващата година би могло да бъдат одобрени нови проекти по ОП „Административен капацитет“ на обща стойност до 120 млн. лв. Така ще се финансира реализирането на проекти за повишаване на отчетността и прозрачността при администрацията, въвеждане на електронни системи и др., обясниха от финансовото ведомство.         

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване