11/14/12 10:20
(http://www.klassa.bg/)

Емил Табаков дирижира новогодишния концерт в НДК

Националният дворец на културата (ndk.bg) възражда традицията на празничния новогодишен концерт в Зала 1.
На 1 януари 2013 г. ще звучат произведения на композитори от страни, през които тече река Дунав - от извора в Германия до делтата в Румъния.Пътешествието “Музика по течението на Дунава” ще е в изпълнение на Симфоничния оркестър на БНР с диригент маестро Емил Табаков и с солисти Олга Михайлова-Динова и Георги Султанов.Програмата предвижда творби на Франц фон Супе, Франц Шуберт, Лехар, Бела Барток, Имре Калман и Йохан Щраус.

България е представена с „Нестинарско хоро” от Марин Големинов, а ще бъде изпълнено и популярното „Хоро-стакато” на румънеца Григораш Динику, оркестрирано от Панчо Владигеров.

Празничният концерт е съвместна продукция на Националния дворец на културата, Българското национално радио и Българската национална телевизия и е кулминация на възобновения Новогодишен музикален фестивал в НДК.
Тази година фестивалът започва на 1 декември с концерт на знаменитата изпълнителка на фадо Мариза.Върхове в афиша са изключителният тенор Хосе Карерас (10 декември), Виенски Моцартов оркестър (14 декември) и Конча Буйка (18 декември). Тя е испанска певица, композиторка и актриса, родена в Палма де Майорка, с корени от Екваториална Гвинея. В музиката си съчетва елементи от фламенко, соул, джаз, андалусийска копла.

Ще бъде представен новият спектакъл на Нешка Робева „Кармен от Факултета”.

От 4 до 9 декември ще отвори врати традиционният „Софийски международен панаир на книгата”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване