11/14/12 10:58
(http://www.klassa.bg/)

Медведев: Отношенията ни с Путин са „нормални”

Ръководителят на руското правителство Дмитрий Медведев преди посещението си във Финландия се срещна с журналисти от тази страна. По време на интервюто той засегна широк кръг от въпроси, включително взаимоотношенията си с президента, слуховете за влошаването на здравето на Путин, американските ПРО, осиновяването на руски деца и претенциите на руската опозиция. Един от най-актуалните въпроси в последно време е слухът за влошаването на здравето на Владимир Путин, след знаменития му „полет".

Според Медведев, това не е нищо друго, освен поредната измислица. „Президентът много се занимава със спорт, за да бъде във форма. Той е жив и здрав, и слава богу, при него всичко е наред, заяви премиерът, цитиран от РИА Новости. "Нищо не се е изменило от момента, в който аз станах премиер, а моят колега Владимир Путин бе избран за президент на Руската федерация". „Ние имаме „прилични" отношения, каквито „трябва да бъдат отношенията между президент и премиер. Познаваме се може би 21-22 години, това е голям срок в живота на един човек. Затова всички при нас е нормално".

На въпрос, отнасящ се до вътрешната и външната политика на Русия , Медведев заяви: „Русия е готова да обсъжда със САЩ темата за разполагането на ПРО, въпреки нашите разногласия. Новата американска администрация няма да успее да избяга от обсъждането на този въпрос. Отношенията между нашите държави са важен момент от международната политика и в последно време бе извършена работа, от която съм доволен."

Отговаряйки на въпрос за активизирането на протестното движение в Русия, Медведев отбеляза, че част от претенциите към властите имат основание."Трябва да се реагира на исканията на опозиционерите, ако те са изразени в законна форма. Гражданското общество сега стана по-активно. Митингите и демонстрациите са нещо съвсем нормално, но това трябва да става без да се нарушава закона. И това се нарича с една стара дума- демокрация" подчерта руският премиер.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване