11/14/12 10:47
(http://www.klassa.bg/)

"Наглите" влизат в Софийския апелативен съд

В Софийския апелативен съд започва делото срещу групата за отвличания "Наглите". То приключи на първа инстанция преди половин година с четири осъдителни и четири оправдателни присъди.

Според прокуратурата групата, която подлуди МВР и държавата през 2007-2009 година с похищенията на знакови бизнесмени и не само, е надхвърлила осемте подсъдими. Имената на вече покойници присъстваха в обвинителния акт и бяха назовани от съда. Доказателства обаче съдът откри само за четирима от живите - Ивайло Евтимов, Прокопи Прокопиев, Даниел Димитров и Любомир Димитров и ги осъди за 12 отвличания на общо 69 години затвор.

За невинни бяха обявени Павел Петков и Цветозар Славчев, а братята Радослав И Митко Лебешковски получиха присъди за незаконно оръжие. Осъдените подсъдими трябва да платят малко под милион обезщетения. Извън сметките остана последната жертва на Наглите Румен Гуненски - син. Доказателство, че е бил похитен от този състав подсъдими съдия Виолета Магдалинчева не откри, което видимо разочарова него и баща му.

Прокурорът Антоанета Близнакова, която ще застане днес и пред Апелативния съд разчита на обрат - затвор за всички подсъдими и наказания заради всички отвличания, включително и Гунински-син. "Това са лицата, които ние смятаме, че са извършили престъплението, така че ще продължим и на втора инстанция битката", каза тя, цитирана от БНР.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване