11/14/12 15:51
(http://www.klassa.bg/)

Над 350 мениджъри ще участват в Бизнес форума в Турция

 Над 350 топ мениджъри от Турция и Балканите се събират за участие в Бизнес форума за Югоизточна Европа (Southeast Europe Business Forum). Събитието ще се проведе на 22 и 23 ноември 2012 в Истанбул Конгрес Център. Основната му цел е да насърчи бизнес връзките между компаниите на Балканите. В рамките на форума ще бъдат проведени осем пленарни сесии, които ще протекат в три паралелни зали.

Темите на форума ще бъдат съсредоточени в 5 основни области: Енергетика и природни ресурси; Транспортна инфраструктура; Агро-логистика; Информационни технологии и телекомуникации; Зелен бизнес.

Водещи инвеститори и директори на Агенциите за насърчаване на инвестициите от региона (България, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна Гора) ще участват в дискусията на тема „Как се прави бизнес в Югоизточна Европа – гледната точка на инвеститорите”, която ще се проведе на 22 ноември, веднага след официалната церемония по откриване на форума.

Работната програма на 23 ноември ще започне в 8:30 часа с бизнес закуска, която ще бъде в 2 части: „Запознайте се с турския бизнес” и „Запознайте се с бизнеса на Балканите”.  

Над 250 делегати са се регистрирали за участие в събитието до 12 ноември. Всички регистрирани компании ще получат възможност за уреждане на B2B срещи с останалите участници в конференцията.Сред официалните лица, които са потвърдили участието си във форума, са: г-н Танер Йълдъз, Министър на енергетиката и природните ресурси на Турция; г-н Николай Младенов, Mинистър на външните работи на България; г-жа Лиляна Павлова, Mинистър на регионалното развитие и благоустройството на България;
г-жа Евгения Харитонова, Зам.- министър на икономиката, енергетиката и туризма на България; г-н Октавиан Калмич, Зам.-министър на икономиката на Молдова.

Възможностите за финансиране на проекти в горепосочените сектори ще бъдат презентирани от следните представители на международни институции: Европейска комисия – г-жа Мегън Ричардс, Директор, Главна дирекция „Комуникации”; EBRD (Европейската банка за възстановяване и развитие) – г-жа Стефка Славова, Директор за Полша, България и Албания, член на Борда на директорите, г-н Жан-Марк Питършмит, Директор, Централна и Югоизточна Европа, г-н Майкъл Дейви, Директор за Турция; EIB (Европейска инвестиционна банка) – г-н Алън Терайон, Ръководител на офиса в Истанбул; IFC (Международна финансова корпорация) – г-н Мартин Спайсър, Мениджър „Инфраструктура и природни ресурси”, Югоизточна Европа; BSTDB (Черноморска банка за възстановяване и развитие) –г-н Андрей Кондаков, Президент, г-н Роман Маткилски, Директор „Енергетика&инфраструктура”, г-н Орхан Айтемиз, Директор „Основни индустрии, транспорт и туризъм”.

Кои ще бъдат говорителите от Турция?
Г-н Ердал Ерен, Член на Борда на директорите на Съвета за външноикономическо сътрудничество на Турция (DEİK), г-н Еким Аптекин, президент на AmCham в Турция, Чатай Дурук, Директор, Истанбулска фондова борса са сред турските представители на бизнеса в тазгодишното издание на форума. Главният съветник на министър-председателя на Турция по въпросите за електронното правителство г-н Ахмед Рамазан Алтинок е също сред потвърдилите говорители.  Г-жа Разан Себе, Председател на борда на Американския бизнес форум в Турция (ABFT), г-н Мустафа Карахан, Президент на Асоциацията на енергийните търговци, д-р Филиз Катман, Изпълнителен директор на Изследователския център за енергийно политики и пазари към Istanbul Aydin University, г-жа Ерджем Сениева, Основател на Yesilist, г-жа Енгин Гювенч, Изпълнителен директор на Бизнес съвета за устойчиво развитие (TBCSD) също ще дадат своя принос за програмата на конференцията.

Сред компаниите и бизнес асоциациите от останалите страни, които ще се включат в дискусиите по време на SEEBF, са: AES (България), Confindustria (Сърбия), FTTH Council Europe, HeidelbergCement Group (Босна и Херцеговина), Dundee Precious Metals (България), Jeanci Group (Сърбия), Bulgartransgaz (България), Гръцкият енергиен регулатор, Агенция „Пътища” (България), Комисиите за регулиране на съобщенията на България и Черна Гора, Geotrading (България), Букурещката търговска камара (Румъния), Minstroy Holding (България), ND Balkan (Македония), Mirabaud &CIE (Швейцария), Global Ports Holding (Турция), Dunapack Rodina JSC (България), Tekton S.A.(Гърция), Paraflow Communication (България), Kouimtzis Group (Гърция), Mikran d.o.o. ( Словения), SC VADECO SRL (Румъния), Jeanci Group (Турция), Zorlu Energy Group (Турция), AkinciDeniz Guvenlik Hizmetleri AS (Турция), Vojput Ad Subotica (Сърбия).

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване