11/14/12 10:40
(http://www.klassa.bg/)

Найденов: Вотът на ДПС замазва гафа на Доган за Балканската война

Искането за вот на недоверие е опит да се замаже гафа на Ахмед Доган с изказването му за Балканската война. Това предположи министърът на земеделието Мирослав Найденов.

На отчетна конференция на ДПС Ахмед Доган предизвика истински скандал, след като нарече Балканската война етническо прочистване, което може да се сравни с Възродителен процес. По време на своя мандат БСП имаха възможност да насочват евросредства към общините, но Брюксел им спря субсидиите. В Сатовча са сключени договори за 21 млн. лв., а кметът от ДПС. Така Найденов коментира обвиненията, че ГЕРБ пазарува кметове с обещания за европроекти. Случаят нашумя след скандала свързан с кмета на Съединение Георги Руменов, който реши да подаде заявление за членство в ГЕРБ, а после се отметна и реши отново да остане БСП.

Европейската комисия потвърди нотификация за подпомагане на 20 млн. лв за свиневъдство и птицевъдство. 100 млн. лв. влязоха вече в говедовъдството, припомни Найденов. С подпомагането ще се овладее ценовия шок предизвикан от основните стоки свързани с фуражите. Това не е дотация за цени, но влизат в секторите и позволяват крайния продукт да не поскъпва, уточни земеделският министър.




Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване