11/14/12 11:44
(http://radiomilena.com/)

Организират благотворителна изложба – базар на ръчно изработени сурвачки

456 300x159 Организират благотворителна  изложба – базар на ръчно изработени сурвачки“Символ и традиция” е името на изложбата, която ще бъде представена на 17 декември 2012г., от 18.00 ч. в изложбената зала в кв. “Свети Георги”, гр. Поморие.
Дряновата сурвачка, традиционно използвана в България на Васильовден е символ на здраве и дълголетие. Дряновото дърво най-рано цъфти и най-късно зрее. Символ е на мъдрост. Първо известява идването на пролетта. А дряновата пръчка, оформена като сурвачка има особена магическа сила.
Изложбата – базар е с благотворителна цел, като средствата, събрани от продажбата на сурвачките, ще бъдат оползотворени за нуждите на ЦНСТ и СУПЦ – с. Бата.
Участници в избожбата могат да бъдат деца от всяка възраст, както индивидуално, така и групово.  На всяка сурвачка е необходимо да има прикрепено  етикетче с името на участника, населено място, името на училището (детска градина/школа и др.), възраст и цена на сурвачката. Желателно е да се приложи описание на използваните материали и тяхната символика.

Изработените сурвачки се събират до 14.12.12г.(петък), в гр. Поморие, кв. “Свети Георги”, ул. “Смирна” №1 (сградата на Пенсионерския клуб) – всеки делничен ден от 09.00 – 12.00ч. и от 14.00 – 19.00ч.

 

 Организират благотворителна  изложба – базар на ръчно изработени сурвачки

bookmark Организират благотворителна  изложба – базар на ръчно изработени сурвачкиsvejo Организират благотворителна  изложба – базар на ръчно изработени сурвачкиgoogle Организират благотворителна  изложба – базар на ръчно изработени сурвачкиdelicious Организират благотворителна  изложба – базар на ръчно изработени сурвачкиstumbleupon Организират благотворителна  изложба – базар на ръчно изработени сурвачкиfacebook Организират благотворителна  изложба – базар на ръчно изработени сурвачкиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване