11/14/12 13:56
(http://www.klassa.bg/)

Очакват поне трима кандидати за приватизацията на БФБ

 Очакваме най-малко трима оператори да се включат в надпреварата за приватизацията на БФБ. Това коментираха запознати с въпроса пред DarikFinance.bg. Според тях интересът към приватизацията на борсата е голям и засега трима големи оператори имат желание да участват в процедурата.

 

В края на септември председателят на борда и изпълнителен директор на Истанбулската фондова борса Ибрахим Турхан заяви, че са „отворени към варианта да се включим в процеса по приватизация на държавния дял от БФБ“.

През май тази година пък Виенската борса също показа интерес към БФБ. Тогава Михаел Бюл, главен изпълнителен директор на Виенската фондова борса обясни, че „има много плюсове от подобна сделка и за един голям оператор, включително Виенската фондова борса, би представлявало интерес да вземе държавния дял от фондовата борсата“.

 

А изпълнителният директор на БФБ Васил Големански коментира преди няколко месеца, че държавата ще се опита да привлече петима кандидати за приватизацията на борсата. Това са оператори, които през годините са имали интерес към БФБ, допълни Големански.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване