11/14/12 22:47
(http://e-vestnik.bg/)

Премиерът за астрономията

Разпространеното из мрежата изказване на премиера Бойко Борисов по “астрономически въпроси” остана неразбрано. Поводът за него беше, че след като бяха отпуснати пари на Националната обсерватория “Рожен”, срещу два договора с министерствата на земеделието и на околната среда, представителят на астрономите възрази, че докато се занимават с тези договори, ще изпуснат някой метеорит, който може да удари земята, или избухването на звезда (клипът по-долу). Премиерът Борисов коментира (клипът отгоре):

“…Готови сме да ви дадем целево от Министерство на образованието веднага пари, за да не изпуснем никакъв взрив на звезда при ядрения й синтез. Така че направете ми сметка допълнително колко ще ви отклони вниманието това, че ще се занимавате с тези два проекта и толкова пари ще ви дам допълнително през образованието, за да не пропуснем никоя звездичка в планетата, да сме на бойния си пост – нито астеороид, нито звездичка. 10 хил. – 20 хил. – 30 хил. допълнително колкото трябват целево ще ви ги дам, за да не пропуснем нещо в небето”

Публикувана на 11/14/12 22:47 http://e-vestnik.bg/16139/premierat-za-astronomiyata/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване