11/17/12 08:32
(http://www.klassa.bg/)

Гласят пожизнени пенсии за героите от САЩ'94

Изненада малко преди легендарната за българския футбол дата 17 ноември гласят от правителството. Депутатът от управляващата партия ГЕРБ Йордан Андонов поиска да се връчи пожизнена пенсия на героите от световното първенство в САЩ през 1994 г.

Той иска промени в Закона за физическото възпитание и спорта, които да позволят отпускането на такива суми за Четвъртите в света.
Според сега одобрения текст, който е минал на първо четене в Парламента, пожизнени пенсии се отпускат само на олимпийските медалисти.

"Важен е не размерът на парите, а уважението, което дължим на играчите от това Златно поколение. Те донесоха огромна радост и престиж на България и заслужават тази награда.

Четвъртото място на най-големия футболен форум по нищо не отстъпва на призово класиране от Олимпиада", обоснова предложението си депутатът Йордан Андонов.

Според този текст, златните ни олимпийски медалисти ще получават по 930 лв. месечно, сребърните по 837 лв., а бронзовите по 744 лв.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване