11/18/12 00:52
(http://www.klassa.bg/)

Британец спечели анти-гей дело

Върховният съд на Великобритания оправда англичанин, който бил понижен в длъжност за това, че във Фейсбук изразил мнението си, че еднополовите бракове не трябва да се приравняват с тези между мъже и жени, предаде Би Би Си.

Ейдриън Смит, който работи в компания, управляващи социални домове, бил понижен до обикновен чиновник, а заплатата му - намалена с 40 %. Но съдиите постановили, че той е направил коментарите си в извънработно време и неговите шефове са извършили сериозно нарушение на трудовия договор със Смит. Той коментирал в своето писание материал на Би Би Си за плановете църквата да венчава и еднополови двойки, което, според него, "излиза извън рамките на осигуряването на равенство за всички".
Ейдриън е задоволен от съдебното решение. Но задава въпроса :"Да не би нашият министър-председател да иска да създаде общество, в което хората, мислещи като мен и вярващи в брака в традиционното разбиране за него, да се чувстват престъпници?". И, в същото време, той не е оптимист: "Днес спечелих делото, но какво ще стане утре - не се знае".
Изплатената на Смит компенсация е едва 100 паунда
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване