11/18/12 12:57
(http://www.klassa.bg/)

БСП иска анкетна комисия по случая с френските парашутисти в Плевенско

БСП настоява да бъде създадена временна анкетна комисия в Народното събрание, която да провери случая „Коиловци“. Събрани са 50 подписа, необходими за изслушването на министъра на вътрешните работи пред Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред за случая с тримата французи-парашутисти, открити на 17 ноември в землището на село Коиловци, каза депутатът от Коалиция за България Румен Петков в неделя пред БНР.
По думите на Петков, всички зададени от него въпроси по разследването на случая към министрите на отбраната и на вътрешните работи остават без отговор от тяхна страна или отговорите, които се дават, не отговарят на истината.
„В отговорите има нещо много смущаващо”, категоричен е Петков. По думите му, прескочени са редица процесуално-следствени действия, като дори не е бил направен оглед на местопрестъплението, чужденците не са били задържани, а само лекувани.
„Съгласно член 279, ал. 1 от Наказателния кодекс, който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта, се наказва с лишаване от свобода до 5 години”, посочи депутатът от левицата и допълни, че освен всичко друго, у французите е бил открит и морфин, както и специализиран фотоапарат и GPS.
Петков бе категоричен, че България няма интерес да задълбочава този скандал, защото той в крайна сметка ще рефлектира върху взаимоотношенията с Франция.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване