11/18/12 00:33
(http://www.klassa.bg/)

БСП нямат морално право да се събират пред храма, контрираха от ГЕРБ

ГЕРБ реагираха светкавично и масирано на протестния митинг на БСП, като зам.-председателят на парламентарната група на управляващите даде кратък брифинг пред парламента.

Димитър Главчев се усъмни дали е морално БСП да прави митинга си пред храма „Св. Александър Невски".

Това са представители на партия, по думите му, която е преследвала християни през цялото си съществуване по времето на комунизма.
Може би по-подходящо би било да се проведе при църквата „Света Неделя", там исторически могат да бъдат направени по-добри аналогии с 25-та година, посочи Главчев, намеквайки за атентата срещу царя тогава.

Доброто за г-н Станишев, подхвърли иронично Главчев, е, че като президент на ПЕС за следващия митинг може да си внесе социалисти отвън.

В същото време, с кратък коментар се включи и премиерът Борисов, който, пред ТВ "Европа" обвини, че БСП лъжат за броя на протестиращите.
Като полицейски началник мога да преценя броя на хората, там нямаше повече от 5 хиляди души, лъжат, подчерта Борисов, добавяйки още, че това са платени протестиращи.
Хубавото е, че докараха хората в София да видят как съм я направил,
да видят метро на живо, заяви още лидерът на ГЕРБ.

Финансовият министър Дянков пък отбеляза, че ГЕРБ строят пътища, мостове и детски градини, защото с инфраструктура по време на криза най-лесно се запазват работни места.
В същото време, по думите, единственото построено, с което може да се похвали Станишев, е във Виена - къщата на лобиста Хохегер.

Главчев препоръча гражданите да погледнат кой е отговорният и кой какво е направил, докато е бил на власт.

„Ако по време на Тройната коалиция най-забележителните проекти са Цанков камък и Водното огледало, в което не знам кой се оглежда, в сегашното правителство се строят магистрали, спортни зали, детски градини и училища.
В следващия бюджет са предвидени преимуществено средства в тези направления, така че мисля, че това е национално отговорната позиция. Гласоподавателите и избирателите в България ще изберат кой е отговорен и кой не е по това, което е извършил през своето управление", коментира Главчев.

По думите му, когато хората чуят мафия, обикновено я свързват с „един изплатен доста висок хонорар на хидроинженер или хидрогеолог, по времето на Тройната коалиция и то на лидера на партията мандатоносител", посочи Главчев, припомняйки слуая с хонорара за Ахмед Доган.

Главчев не пропусна да намеси и темата за Белене, коментирайки, че през последните дни хората са разбрали от медиите, че са изплатени десетки, стотици милиони лева без да е подписан договор за проекта.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване