11/18/12 00:25
(http://e-vestnik.bg/)

Идиокрация

Кандидатурата на Марковска е лично на Борисов, аватарът му президент сътвори нечуван гаф

Колаж: Владимир Дойчинов - Ладо

Ако един смешник забавлява народа – това е комедия, но ако този смешник води народа – това е трагедия.”
Гьоте

Обществеността се раздели за пореден път: едните викат „Осанна“ на президента, другите „Разпни го“ и всички имат своите аргументи.
Големия въпрос или по-скоро големите въпроси са други.
На първо място, онзи-който-строи-магистралите и лакеите му, що се правят на ощипани моми, а?
Кандидатурата на Венета Марковска чия е?
Лично негова, нали!
Не просто Негова, а направиха чудеса да я изберат, включително погазиха, де що има закон за целта. Ако не ни лъже паметта, това беше първият избор на конституционен съдия минал дори без формално обсъждане и прочие.
Не напразно, ЕС го шамароса един час, след т.н. избор!
Веднага след това се включи тежката артилерия в лицето на Ежа*, който директно в името на същият, този избор отсвири ЕС и ги прати на майната си по начин превърнал се в негова запазена марка. И сякаш това не беше достатъчно, но и правният колос на управляващите, по съвместителство и председател на НС, написа и изпрати есе в защитата, именно на кандидатурата на Марковска, в което се закле, че с нея всичко е наред, а безобразният начин, по който бяха избрани и тя, и Анастасов, е правилен и законосъобразен.
Ако щете вярвайте, но четейки горното есе, плакахме с глас и крокодилски сълзи.
За тези, които още не са разбрали, целият този цирк, включително намесата на аватара назначен за президент е дело на онзи-който-строи-магистралите!

Процедурата – незаконосъобразна и максимално скрита от обществеността, което изначално е безсмислено, доколкото с това мнозинство в Конституционния съд, могат да изберат и чичо Пейовото магаре.
Не, ли?
Кандидатите – обсъждани многократно, като общото мнение е, че чеп за зеле не става от тях.
Мнение, с което ние лично сме съгласни.

Велчев – направи всичко по силите си, а то не беше малко, за да сме сигурни, че можем и без главен прокурор! Назначението му за съдия в Конституционния съд е награда за действия и или бездействия, докато беше главен. Безспорен факт, потвърждаващ се по категоричен начин от факта, че именно по негово време е започната

преписката срещу Марковска, удобно е крита

и е извадена в подходящ момент. Да оставим за момент на страна деянията извършени по този начин, но получаването на най-високоплатената и спокойна работа в държавата, не е ли своего рода рушвет, уважаеми?
Ние, вече не сме сигурни в нищо.

Анастасов – кандидат за Конституционния съд, та дрънка! Завършил факултета в Магнаурската школа за Държавна сигурност, което ние отказваме да коментираме. Бихме искали да споменем, че по времето на развития социализъм, особено ценните кадри получаваха дипломи, именно от този факултет без да са стъпвали там, но дори и да приемем че въпросният кандидат чинно си е завършил училището на ДС, остава най-важният въпрос, а именно:
Той всъщност, къ’ф юрист e?
Според скромното ни мнение, базирано на множество сблъсъци с подобни капацитети, последните разбират от право, колкото ние от ветеринарна медицина?
Аргумент против – не, че неглижираме съдилищата от малките съдебни райони, като Ямбол, щото доста често си вадим хляба именно в тях, но е абсурдно един, дори голям професионалист от ниво районен съд в Ямбол, където е гледал стотина дела на година да скочи в Конституционния съд.

Карикатура Христо Комарницки, в. “Сега”

Т’ва, все е едно да дадем на Таралежа да кара космически кораб?

Марковска – цял живот съдия, зам.-председател ...

Публикувана на 11/18/12 00:25 http://e-vestnik.bg/16167/idiokratsiya/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване