11/18/12 21:12
(http://www.klassa.bg/)

Израел ликвидира шефа на ракетната програма на “Хамас”

При удар на израелската авиация е ликвидиран един от ръководителите на бойното крило на палестинското движение „Хамас” в Ивицата Газа - Яхия Бия. Според палестински източници при удара са загинали 10 цивилни граждани, с което броят на загиналите палестинци достигна 60, съобщава „Джерусалем пост”. Израелските военновъздушни сили са нанесли удара по дома на ръководителя на ракетната програма на „Хамас” Яхия Бия по личната заповед на началника на Генералния щаб на израелската армия генерал-лейтенант Бени Ганц. Военни източници твърдят, че Бия е пряко отговорен за повечето от ракетите, изстреляни срещу Израел.

Сред жертвите на атаката срещу триетажната сграда в Газа са шест деца и три жени, казаха медици. Има сведения, че къщата принадлежи на официално лице от „Хамас”. Малко след това при друг въздушен удар по автомобил са загинали двама души в Джабалия.

Същевременно израелските системи за противоракетна отбрана „Айрън доум” (Железен купол)са свалили ракета над Тел Авив, предаде АФП. Това е втората прихваната ракета за деня, казаха от израелската армия. Говорител на полицията съобщи, че в града няма жертви или разрушения.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване