11/18/12 10:20
(http://radiomilena.com/)

Разбиха банда за трафик на родни булки

3d561681e13454ed428358b8674bfb1c Разбиха банда за трафик на родни булки В Лондон разбиха банда, принуждавала насила български гражданки да се женят за чужденци, съобщи МВР. Целта на престъпниците, изнасяли и момичета за проститутки, била жертвите им да се придвиждат по-лесно в страните от ЕС и така да сменят бързо работното си място.

Съвместната операция е реализирана в Лондон, но разследването е започнало в България. Заловените трафиканти са седем. Те принуждавали жертвите си да сключват брак с граждани на трети страни, а целта била – придобиване на правото на свободно придвижване в ЕС.

Преди време 43-годишна жена подала сигнал в ГДБОП, че дъщеря й – на 25 години, била принудена да се омъжи срещу заплащане за гражданин на трета страна. След сключването на брака й било забранено да се върне в страната ни. Чрез представителя на МВР в Лондон, антимафиотите незабавно уведомили британските си колеги. Стартирали съвместните оперативни действия и обмен на информация, в резултат на което адресът, на който младата жена била насила държана, е установен. Там били открити още две момичета със същата съдба, на които чрез Националната комисия за борба с трафик на хора към МС е осигурено завръщането в България.

Бандитите са чужди граждани, единият от тях е пребивавал у нас. Последвало претърсване в дома му са открити множество фалшиви документи за самоличност, копия на лични карти и актове за раждане на български гражданки.

Срещу двама от задържаните вече има повдигнато обвинение в Англия за насилствено държане и сексуална експлоатация.

Съвместната работа по документирането на случая продължава./КРОСС/

 Разбиха банда за трафик на родни булки

bookmark Разбиха банда за трафик на родни булки svejo Разбиха банда за трафик на родни булки google Разбиха банда за трафик на родни булки delicious Разбиха банда за трафик на родни булки stumbleupon Разбиха банда за трафик на родни булки facebook Разбиха банда за трафик на родни булки Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване