11/19/12 15:56
(http://www.klassa.bg/)

Десните във Франция се изложиха, не могат да излъчат победител на вътрешните избори

Избирателната комисия в дясноцентристката френска партия „Съюз за народно движение“ проверява отново резултатите от вътрешния вот за лидер на партията, след като и двамата претенденти Франсоа Оланд и Жан-Франсоа Копе се обявиха за победители в неделя вечер. И от двата щаба сигнализираха за много нарушения по време на гласуването.
След поражението на Никола Саркози на президентските избори през май, неговата партия остана без лидер. Жан-Франсоа Копе е генерален секретар на СНД от 2010 г. Неговият съперник Франсоа Фийон пет години бе премиер при управлението на Саркози.
В изборите са участвали над 150 00 души, което е над половината от всички партийни членове. Сондажите предсказваха победа за Фийон, но първите резултати дадоха минимална преднина за Копе.
Двамата имат две диаметрално противоположни схващания за бъдещето на френската десница, отбелязва Би Би си. 58-годишният Фийон е по-умерен от 10 години по младия от него Копе, който споделя крайно консервативни възгледи. През октомври Копе публикува книга, в която предупреждава че престъпните групировки, които действат в предградията на френските градове, установяват там расистки правила, насочени срещу белите жители.
Според седмичника „Канар Аншене“, Съюзът за народно движение е притиснат от дългове в размер на 50 милиона евро.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване