11/19/12 13:05
(http://radiomilena.com/)

Задържан е криминално проявен мъж за палежа на къщата в Созопол

79a14a67514c330e65f6729c0de09883 300x182 Задържан е криминално проявен мъж за палежа на къщата в СозополПавел Господинов, 50 годишен от Созопол е задържан за палежа на къщата в крайморския град, при който загинаха трима души, съобщи на пресконференция в Областна дирекция на МВР – Бургас главен разследващ полицай Златко Пеев.

Павел Господинов направил пълни самопризнания, като по думите му мотивите били изцяло лични, тъй като семейството на оцелелия Георги Георгиев му дължало пари в качеството си на наематели на негов имот, обитаван през есента на 2009 година. Разследващ полицай Пеев не конкретизира за каква точно сума пари става дума, но изтъкна, че по думите на созополчанина, същия не знаел че в къщата има хора, докато осъществявал палежа. Поради това му е повдигнато работно обвинение по чл 330, ал. 3 от Наказателния кодекс за умишлен палеж и за причиняване на смърт по непредпазливост на три лица, което обаче може да бъде променено в хода на разследването. Според предвидената в закона санкция, спрямо Павел Господинов може да се постанови лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Освен самопризнанието на созополчанина, към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността му, поради което Окръжна прокуратура е одобрила работното обвинение и е издала постановление за 72-часово задържане. Предстои внасянето на искане за постоянна мярка за отклонение „задържане под стража”.

Според зам. директорът на ОДМВР – Бургас – Комисар Калоян Калоянов към момента няма абсолютно никакви съмнения по отношение авторството на деянието. Самопризнаниято на Павел Господинов са подкрепени с всички останали доказателства, събрани по делото, за което основен принос имат служителите от Базовата научно-техническа лаборатория към ОДМВР – Бургас, Института по психология към МВР, Института по приложна техника към Главна дирекция «ПБЗН» и Научния институт по криминалистика и криминология. Не на последно място е и труда на служителите от сектор «Криминална полиция» към ОДМВР – Бургас, разследващите полицаи и служителите от Районно управление «Полиция» – Созопол. «Експертните анализи на специалистите са дали възможност гласните доказателства да бъдат потвърдени с веществени такива», сподели още Комисар Калоянов. По думите му информация за вида и количеството на използваната при палежа запалителна течност няма да бъде предоставяна, докато не са готови назначените експертизи.

Към момента все още не може да се говори за връзка между палежа на къщата и всички останали деяния, тъй като полицейските действия са фиксирани върху конкретния случай. Това обаче не означава, че няма да се провежда разследване в тази посока, уточни главен разследващ полицай Златко Пеев по повод въпрос на журналисти : «Има ли връзка умишленото запалване на къщата с останалите палежи в Стария Созопол?».

На пресконференцията бе оповестено, че Павел Господинов е криминално проявен и осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Данните за това изнесе говорителя на Бургаска окръжна прокуратура – прокурор Красимира Кателиева. Според нея, все още не е ясно кога ще се гледа мярката за неотклонение на созополчанина, като най-ранния срок за това е утре по обяд. Прокурор Кателиева изтъкна, че най-важното по случая е рекордното време за разкриване на извършителя, като освен задържането му е значим и труда по събирането на безспорни доказателства за вината му.

 Задържан е криминално проявен мъж за палежа на къщата в Созопол

bookmark Задържан е криминално проявен мъж за палежа на къщата в Созополsvejo Задържан е криминално проявен мъж за палежа на къщата в Созополgoogle Задържан е криминално проявен мъж за палежа на къщата в Созополdelicious Задържан е криминално проявен мъж за палежа на къщата в Созополstumbleupon Задържан е криминално проявен мъж за палежа на къщата в Созополfacebook Задържан е криминално проявен мъж за палежа на къщата в СозополСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване