11/19/12 14:09
(http://www.klassa.bg/)

Компания от Лихтенщайн купува „Техномаркет”

 Компания от Лихтенщайн ще е новият собственик на търговска верига :Техномаркет“, след като КЗК разреши придобиване на пряк едноличен контрол от Domtech Holding AG (Домтех Холдинг АГ), върху „К енд К Електроникс" ЕАД, България. Решението влиза в изпълнение незабавно.

К енд К Електроникс" ЕАД оперира на пазарите на търговия на дребно с битови електроуреди и на търговия /доставка на едро на същите и предоставяне на спомагателни услуги (транспорт, сервиз, ремонти). Дружеството управлява търговска верига „Техномаркет" - с 55 наети търговски обекти в страната и е изключителен доставчик за България на марките Samsung, Panasonic и LG.

Домтех Холдинг няма да осъществява стопанска дейност на един и същи или на съседен пазар с К енд К Електроникс, поради което няма пазари върху които сделката да окаже въздействие.

КЗК разрешава концентрацията, тъй като след осъществяване на сделката не се очаква промяна в структурата на пазарите, на които е активно придобиваното предприятие.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване