11/19/12 14:28
(http://www.klassa.bg/)

МИЕТ търси одитор за газовата ни връзка със Сърбия

 Одит по проекта за подготовка, проучване и проектиране на междусистемната газова връзка между България и Сърбия е предметът на конкурса, обявен миналата седмица от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма(МИЕТ), пише в страницата на Агенцията по обществени поръчки (АОП).

Целта на МИЕТ с този одит е да бъдат формирани констатации и потвърждения, че разходите във финансовия отчет по договора за безвъзмездно финансиране са точни, допустими и действително извършени. Идеята е разходите по проекта да бъдат правилно и коректно изразходени в съответствие с изискванията на европейското и националното законодателство. Трябва да бъде проверено и дали всички транзакции около операцията са осчетоводени правилно.
Прогнозната стойност на одита е 8 540 лв, а срокът за получаване на офертите 23 ноември 2012. Търси се такава с най-ниска цена.

Изпълнител на предпроектното проучване е "Газтек БГ"
Проектът предвижда обща дължина на трасето около 150 км. То ще бъде от София до през сръбския град Димитровград до Ниш. Газопроводът трябва да свърже националните газопреносни мрежи на двете държави и да осигури доставка на до 1,8 млрд. м3 газ годишно.  

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване