11/19/12 10:57
(http://radiomilena.com/)

Нона Караджова: България с достатъчни водни ресурси, но лоша канализация

Nona Karadjova 300x168 Нона Караджова: България с достатъчни водни ресурси, но лоша канализацияБългария инвестира над 1,7 милиарда лева във водния сектор. Дълги години имаше разпространено мнение, че страната е бедна на водни ресурси, а всъщност водата е повече от достатъчна – проблемът е, че лошо се съхранява. Водопроводите са в критично състояние и се допускат големи загуби, предаде КРОСС.

Така ресорният министър Нона Караджова обясни положението в сектора – по време на откриването на петата Международна конференция „Намаляване загубите на вода във водоснабдителните системи“.

Екоминистърът обясни, че само преди дни ЕК е издала европейска стратегия за ефективно използване на водите на Стария континент, предаде бтв. „Брюксел дълго време работи по този документ, т.е. темата за ефективното използване на водите е много важна. Убедена съм, че ние вървим в правилна посока, предстоят и законодателни промени“, уточни Караджова.

По думите й прогнозите са, че до 2050 г. населението на света ще достигне 9 млрд. души и това е голямо предизвикателство. „Едни от най-ценните ресурси са водата и плодородните земи и така ние сме богата държава – имаме земя и плодородна територия“, каза министърът по околната среда и водите.

 Нона Караджова: България с достатъчни водни ресурси, но лоша канализация

bookmark Нона Караджова: България с достатъчни водни ресурси, но лоша канализацияsvejo Нона Караджова: България с достатъчни водни ресурси, но лоша канализацияgoogle Нона Караджова: България с достатъчни водни ресурси, но лоша канализацияdelicious Нона Караджова: България с достатъчни водни ресурси, но лоша канализацияstumbleupon Нона Караджова: България с достатъчни водни ресурси, но лоша канализацияfacebook Нона Караджова: България с достатъчни водни ресурси, но лоша канализацияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване