11/20/12 22:39
(http://www.klassa.bg/)

14-ти Международнен фестивал „Млади музикални дарования“,

14-ти Международнен фестивал „Млади музикални дарования“ ще се проведе от 25.11-до 27.11.2012г. с любезното партньорство на Софийска филхармония. Фестивалът включва камерни шедьоври на класическата музика.

На 25 ноември в зала „България” от 17.00 часа е първият от общо 3-те концерта. Мартин Савелиев е поканил на концертния подиум изявени млади музиканти от чужбина с международен авторитет, сред тях са: унгарската цигуларка Жужана Понграц и диригенката Мари Жако. Ще звучат най-популярните творби от творчеството на Моцарт, Щамии, Хайдн. В кратка музикална пауза ще имате възможност да се насладите на Симфония N 44 от Хайдн, представена от Ян Тегтмайер, композитор, чийто произведения се изпълняват в Германия, Полша, Русия, Австрия и Канада.

На 26 ноември в камерна зала „ България“ от 19.00 часа тромбонистът и преподавател Витан Влахов в партньорство с утвърдени на международната сцена български инструменталисти ще представят компилация от произведения на Хендел, Моцарт, Дворжак,Щраус, Брухман, след блестящо подбрана музикална програма под мотото „ Тромбонът и неговите приятели“.

Финалът на Фестивала е на 27 ноември с изпълненията на „ Квартет Соло“.

 Вход свободен!



Повече за Фондацията:

Фондация "МЛАДИ МУЗИКАЛНИ ДАРОВАНИЯ" е основана 1996г. по инициатива на пианиста и композитора г-н Явор Димитров, настоящ неин президент.

Ø подпомага създаването, разпространението и развитието на българското музикално изкуство,

Ø развива благотворителна дейност по проекти в областта на музикалното творчество, изпълнителското изкуство и концертна дейност, насочени към младото поколение.

Ø подпомага обучението и творческото развитие на талантливи деца и способни млади изпълнители в областта на музиката.

Ø съдейства за развитието на международното сътрудничество в областта на музикалното творчество, изпълнителското изкуство и концертна дейност.

Ø Отпуска помощи, стипендии и награди на конкурсна основа и при направени целеви дарения.

Ø Подготвя и провежда национален конкурс "Млади музикални дарования".

Ø Издава специализирана литература, звуко и видео записи


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване