11/20/12 23:00
(http://e-vestnik.bg/)

Бай Бареков с мускалите на Борисов на пазар за мускулите на CNN в Лондон

Иво Инджев

В момента в ivo.bg има 2666 публикации за около 4 години и половина. Почти всички са мои статии, лични коментари и анализи. Само в няколко от тях съм имал претенцията да съобщавам новина.

Ако искате да разберете какво изключение правя този път, прочетете търпеливо информационното въведение към нея - за да стигнете до края (за да не кажа “до дъното” по смисъла на замисъл на конспирацията).

„TV7 обяви във вторник успешното финализиране на преговорите по закупуването на капитала на групата канали TV7, Super 7 и BBT от британския инвестиционен фонд Alegro Capital. Новината за сделката съобщиха на специална пресконференция изпълнителният директор на телевизията Евелина Колева, Александър Пайр, член на борда на директорите и Патрик Мартин, представител на Alegro Capital. Международната компания за инвестиционно банкиране Alegro Capital, която е фокусирана върху телекомуникации, медии и нови технологии, е новият собственик на едноличния капитал на групата телевизионни канали TV7, Super 7 и BBT.

„На прага сме на едно важно събитие, което съвпадна с рождения ден на телевизията и, сигурна съм, също ще повлияе положително върху развитието ни като група от каналите TV7, Super 7 и BBT. Развитие, предшествано от много труд, хъс и амбиция, което повиши многократно интереса към групата и нейната стойност”, съобщи новината изпълнителният директор Евелина Колева. „Това е първата ни подобна инвестиция в Югоизточна Европа. Има голям потенциал за развитието на медиите в региона и в страната”, коментира сделката Патрик Мартин – представител на купувачите от Alegro Capital. Централата на компанията – купувач е базирана в Лондон.”

вторник, 20 ное 2012 г. 16:44 ч.
BNews.bg”

Това ни съобщава сайтът на Бареков, телевизионния говорител на властта.

Изпреварващо по време друг сайт пояснява:

Публикувано на 20.11.2012 / 14:59 ч.
От сайта afera

ТВ 7 купена от Кирил Домусчиев

Още преди месеци АФЕРА съобщи, че интерес към ТВ7 проявява Кирил Домусчиев, близък до Бойко Борисов. Източници на АФЕРА информират, че ТВ7 е купена от „Алегро груп”, зад която наднича собственикът на БМФ и ФК Лудогорец Кирил Домусчиев. Според източниците ни, Борисов си давал сметка, че 100 процента доверие на Цветан Василев и групата на Делян Пеевски не може да има.”

Още по-изпреварващо написах следното в ivo.bg:

Нещо се мъти в телевизионния аквариум на официозната пропаганда

Иво Инджев, юли 28, 2012

“Едва ли е от срам, но поради свои предизборни съображения властта мъти нещо по и без това мътната (и „кървава“ след атентата в Бургас на 18 юли) ситуация в многострадалните български медии. Ако отново използвам метафората за японските рибки, които стават неспокойни преди разместването на земните пластове и така предсказват земетресения, то в българския медиен вариант трябва да бъде наблюдаван за подобна цел аквариумът, от който най-демонстративно се лее проправителствената пропаганда: канала ТВ 7.

На пръв поглед той предстои да бъде дублиран с друг канал по начина, по който можем да очакваме по аналогия с него. Защото на другия канал вече е назначен за шеф каналджията Бареков - майстор в окалянето на посочените от властта противници, доказал се като лице на властническата пропаганда.

Обявиха, че той става директор на канала ББТ - една кабеларка, която също като ТВ 7, мина през ръцете на кого ли не - чак и студиото си бяха аранжирали в червено докато собственик й беше Манджуков, спонсорът на президента Първанов. Кабеларките, когато в тях налееш милиони за целите на пропагандата, имат свойството да се превръщат в лъскави на вид аквариуми за лов на телевизионни шарани от другата страна на екрана.

Не е толкова интересно, нито неочаквано, че на най-изявения пропагандатор на властта ще му поверят операцията по дублиране на канализираната правителствена телевизионна пропаганда. Толкова е плоско, че не си заслужава да се изпързаля човек по тази гладка ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване