11/20/12 12:59
(http://www.klassa.bg/)

Есемеси ни отказват от пушенето

Отказването на пушенето с есемеси е много по-ефикасно от стандартните методи, съобщава в.“Фигаро“. Тези, които всеки ден получават на мобилния си телефон окуражителни съобщения и съвети как да изоставят лошия навик, успяват повече и по-лесно да не посягат към цигарите и след 6 месеца. Учени от Университета в Оукланд, Нова Зеландия, са анализирали резултатите от 5 експеримента с 9000 кандидат- непушачи от всички възрасти, които са се записали в програмите за отказ от пушене чрез мобилни телефони. Всеки ден на тях са им изпращани много писмени и аудио послания. В един от експериментите участниците са получавали и видеоматериали. Резултатите отчитат два пъти по-голяма полза от този метод.
Мобилният телефон е елемент от всекидневието, особено на младите хора и това трябва да се използва, смятат специалистите. Те препоръчват да се заложи още повече на програми за смартфоните, които в момента са хит на пазара. Ако всеки ден получаваш на телефона си информация какъв е рискът да получиш инфаркт или рак на белите дробове, и с колко пари ти бърка в джоба кутията с цигари, можеш по-бързо и лесно един ден да кажеш: „Край, спирам да пуша“. Но условието е едно – ти самият искаш да се откажеш. Иначе веднага ще изтриеш добронамереното послание.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване