11/20/12 14:42
(http://www.klassa.bg/)

Обама покани Борисов в САЩ

 Американският президент Барак Обама покани на среща българския премиер Бойко Борисов. Визитата трябва да се състои през декември. Посещението на Борисов е сред първите срещи на Обама след преизбирането му за президент. Покана за визитата е отправена чрез специалния съветник на американския държавен глава по въпросите на контратероризма Джон Бренън. Това е станало по време на срещата му с

вътрешния министър Цветан Цветанов във Вашингтон.

Съветникът Бренън специално е подчертал, че това ще бъде една от първите срещи на президента Обама с чуждестранен ръководител след преизбирането му.

Вицепремиерът Цветанов предал поздравления от името на Борисов за преизбирането на Обама и пожеланията му за успешни нови четири години начело на САЩ.

В разговора Бренън подчертал, че администрацията на президента и американският народ като цяло винаги са считали България за важен стратегически съюзник в Европа и света, информира пресцентърът на МВР. Бренън и Цветанов са обсъдили и разследването на терористичния акт в Бургас.

Постигнато е било взаимно съгласие, че в съвременния глобален свят нито една държава по света не е застрахована срещу подобен тип престъпно деяние.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване