11/20/12 16:15
(http://www.klassa.bg/)

Принц Уилям е по-харесван от баба си

Британският принц Уилям надмина по симпатии сред поданиците баба си кралица Елизабет Втора. Това сочат резултатите от социологическо проучване, проведено от лондонския университет King's College и от авторитетната компания за маркетингови изследвания Ipsos MORI.
62% от анкетираните са поставили на първо място 30-годишният принц. Втора е кралицата (48% одобрение), следвана от брата на Уилям – принц Хари (36%). Четвърта и пета позиция заемат съпругата на Уилям Кейт (23%) и наследникът на престола принц Чарлз (21%).
„Повечето британци положително приемат идеята короната да бъде директно предадена от Елизабет Втора на принц Уилям, отбелязва един от ръководителите на изследването Роджър Мортимор, цитиран от в. „Ивнинг стандард“.
В същото проучване британците дават ясен отговор на въпроса може ли монархията да бъде заменена с република. За запазване на монархията са се обявили 79%, а за република – 16%. В същото време поданиците смятат, че кралското семейство струва доста скъпо и неговото финансиране от държавния бюджет трябва да се намали.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване