11/20/12 09:06
(http://radiomilena.com/)

Търсенето на ваксини срещу Хепатит А се е увеличило

apteka 300x225 Търсенето на ваксини срещу Хепатит А се е увеличилоТърсенето на ваксини срещу Хепатит А се е увеличило рязко през последните дни. Това каза управителят на аптечния склад на фармацевтична компания „Фаркол“ АД в Бургас Руси Крумов. Той допълни, че заявки за ваксината има от всички аптеки в града.

„През последните дни рязко се увеличи броя на заболелите от Хепатит А, което доведе и до повишено търсене на ваксините срещу вируса. Стараем се да поддържаме количества, но търсенето е голямо и запасите ни бързо се изчерпват“, каза още Крумов. Мнението му се споделя и от Елена Николова, управител на верига аптеки „Фаркол“. Тя допълни, че ваксината срещу Хепатит А за възрастни се приема в две дози през определен период от време, а цената на целия курс е около 80-90 лв.

Вирусният хепатит тип А е остро инфекциозно заболяване, което се характеризира с увреждане на черния дроб и поява на жълтеница. Заболяването е известно като „болест на мръсните ръце“. Основни пътища за предаване на инфекцията са хранителният, контакно-битовият и водният. Поддържането на личната хигиена е особено важно за защита от болестта, но според специалистите най-сигурният начин за превенция е и ваксинацията.

 

 Търсенето на ваксини срещу Хепатит А се е увеличило

bookmark Търсенето на ваксини срещу Хепатит А се е увеличилоsvejo Търсенето на ваксини срещу Хепатит А се е увеличилоgoogle Търсенето на ваксини срещу Хепатит А се е увеличилоdelicious Търсенето на ваксини срещу Хепатит А се е увеличилоstumbleupon Търсенето на ваксини срещу Хепатит А се е увеличилоfacebook Търсенето на ваксини срещу Хепатит А се е увеличилоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване