11/21/12 15:37
(http://www.klassa.bg/)

Дянков: Министерството на здравеопазването е големият длъжник на държавата

 Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите, отвърна на атаките на Български лекарски съюз срещу него с тезата, че винаги нереформираните сектори, какъвто е здравеопазването, искат повече пари, но нямат резултати. Това той каза в интервю за предаването „Здравей, България” на Нова телевизия. Министърът подчерта, че в този мандат са дадени общо 2,8 млрд. лева в повече за сектора, но срещу тези пари не са получени добри резултати в здравеопазването. 

Точно г-н Райчинов и БЛС, различните министри, които се изредиха в Министерството на здравеопазването те трябва да кажат пред обществото какви резултати ще дадат срещу парите, които искат, каза Дянков.

 

Ще трябва да минат още 10-12 години, за да стигне размерът на средната заплата у нас този в напредналите европейски страни, каза още финансовият министър.
„Това е така, защото десетилетия наред сме козирували пред СССР, докато други държави са се развивали”, коментира министърът.
Дянков за пореден път заяви позицията си срещу всякакви допълнителни плащания над законово определените размери на пенсиите и заплатите.
„Не е редно да се раздават пари, просто защото имаме излишък”, заяви министърът. И поясни, че коледни надбавки за възрастните хора ще има, само ако бюджетът го позволи. А това щяло да стане ясно около 27 декември.
„Строим повече детски градини, за да могат майките да се връщат на работа още на втората година след раждането. Защото често чувам, че липсата на места в детските заведения задържа жените у дома”, каза още Дянков.
Той обаче бе категоричен, че изграждането на нови градини в никакъв случай не може да замени увеличението на майчинските. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване