11/21/12 15:00
(http://www.klassa.bg/)

Забраниха със закон нудизма в Сан Франциско

В калифорният град Сан Франциско бе приет закон, забраняваш пълното разголване на обществени места, предаде Би Би Си. Това слага край на продължителната борба на нудистите да запазят правата си. За забраната са гласували 6-ма от 11-те члена на законодателния орган на града. На всеки, който е по-възрастен от 5 години, не се разрешава вече да показва гениталите, бедрата и чатала си на обществени места.
Глобата за нарушители е 100 долара при първи случай, а после може да се увеличи до 500 долара и дори до 1 година затвор.
Миналата седмица около 2000 души се съблякоха пред сградата на кметството в Сан Франциско, протестирайки срещу законопроекта. Във федералния съд е заведена жалба, че забраната нарушава правата на американците на свобода на изразяване.
Сан Франциско се смята за един от най-демократичните градове в САЩ. Той бе сред първите, които легализираха еднополовите бракове.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване