11/21/12 10:55
(http://radiomilena.com/)

„Музикалният Бургас“ с пореден концерт през ноември

Пети пореден концерт от програмата на фестивала „Музикалният Бургас“ ще се проведе този петък, 23 ноември, от 18.00 часа в Културен център Морско казино, зала „Петя Дубарова“.

Участници в ноемврийското издание на събитието, представящо бургаски музикални семейства и техни приятели, са акордеонистите Елена Величкова–Стефанова и Радостин Стефанов. На сцената с тях ще излязат още Галя Гильова – изпълнител на народни песни, Иво Гильов – гайда, Стоян Георгиев – тъпан и Смилена Смилкова – пиано.

В програмата са включени произведения на Бах, Пиацола, Андре Астие, Галиано, др., както и български фолклор – право, четворно хоро, тракийска ръченица, др.

Идеята на проекта „Музикалният Бургас“ – инициатива на Община Бургас, е да покаже музикалния потенциал на града и да поощри предаването и развитието на творческия талант на следващите поколения. Фестивалът е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.

 

 

 „Музикалният Бургас“ с пореден концерт през ноември

bookmark „Музикалният Бургас“ с пореден концерт през ноемвриsvejo „Музикалният Бургас“ с пореден концерт през ноемвриgoogle „Музикалният Бургас“ с пореден концерт през ноемвриdelicious „Музикалният Бургас“ с пореден концерт през ноемвриstumbleupon „Музикалният Бургас“ с пореден концерт през ноемвриfacebook „Музикалният Бургас“ с пореден концерт през ноемвриСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване