11/22/12 12:31
(http://radiomilena.com/)

Белият дом не потвърждава за срещата Обама-Борисов

72742f69cf77cf821652c011c9eb4bf9 300x182 Белият дом не потвърждава за срещата Обама БорисовВсе още от Белия дом не потвърждават за насрочена официална среща през декември между премиера Бойко Борисов и американския президент Барак Обама. За подобна покана за визита във Вашингтон съобщи преди два дни вицепремиерът Цветан Цветанов след завръщането си от САЩ, съобщи БНР.
Известни са ни медийните съобщения в България ,но на този етап няма какво да обявим, заявиха за Хоризонт от секретариата на Белия дом. Във вторник, пресцентърът на МВР обяви, че по време на разговора във Вашингтон между вицепремиера Цветан Цветанов и Джон Бренън, специален съветник по въпросите на контратероризма, Бренън е предал покана от името на президента Барак Обама към министър председателя Бойко Борисов да се срещнат през декември.
Когато имаме готовност да обявим посещение, ще го направим, бе лаконичният отговор на заместник говорителката на Съвета по национална сигурност в Белия дом Кейт ли Нихейдън след запитването на БНР.
От Държавния департамент заявиха, че не коментират програмата на президента Обама. Дипломатически източници от българското Външно министерство обаче потвърдиха, че се работи за уточняване на датата за такава среща през декември и тя щяла да се състои. От протоколна гледна точка, обикновено, всеки премиер на България има поне по една среща в Овалния кабинет с президента на САЩ. Например Симеон Сакскобурготски и Сергей Станишев бяха приети от Джордж Буш-син съответно през февруари 2003 и юни 2008 година./КРОСС/

 Белият дом не потвърждава за срещата Обама Борисов

bookmark Белият дом не потвърждава за срещата Обама Борисовsvejo Белият дом не потвърждава за срещата Обама Борисовgoogle Белият дом не потвърждава за срещата Обама Борисовdelicious Белият дом не потвърждава за срещата Обама Борисовstumbleupon Белият дом не потвърждава за срещата Обама Борисовfacebook Белият дом не потвърждава за срещата Обама БорисовСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване