11/26/12 10:44
(http://www.klassa.bg/)

Вълчев: "Лигата на необикновените" е недосегаема за закона у нас

"До скандала с Венета Марковска се стигна, защото така се води политическия живот у нас - с пазарлъци", това каза в сутрешния блок на Нова тв Даниел Вълчев от ПП "Движение България на гражданите".

Според него тя не се е заклела като член на Конституционния съд само заради широкото обществено недоволство. "Такава е съдебната система в България. Политиците си назначават послушни хора. Голяма част от тях са цинични. Когато човек е циничен, рано или късно той започва да се държи така и с хората, които са го издигнали", добави той. По думите му, в случая проблемът е, че никой не носи отговорност за нищо. Затова според Вълчев конституционните съдии трябва да бъдат назначавани от президента, тъй като в Народното събрание отговорността се размива.

Даниел Вълчев посочи, че голям проблем на съдебната ни система е двойният аршин, с който често се постановяват присъдите. По думите му, "лигата на необикновените" - хора с влияние и финансови възможности, е почти невъзможно да бъдат осъдени у нас.

Вълчев заяви, че "Движение България на гражданите" ще предложи на българите нов икономически модел, който да съживи бизнеса у нас.


Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване