11/26/12 12:49
(http://www.klassa.bg/)

Официално: Изключиха от СДС Ваньо Шарков, Мартин Димитров и Димо Гяуров

Ваньо Шарков, Мартин Димитров и Димо Гяуров са изключени от СДС. Такова решение е взето на заседание на Националния съвет на партията.

Съветът се събра днес, за да обсъди поведението на депутатите след номинацията на Петър Стоянов за конституционен съдия. До сътресенията в СДС се стигна след като ръководството предложи Стоянов да бъде избран за конституционен съдия, но никой от сините депутати не пожела да внесе номинацията.

Единственият депутат от СДС, който се появи на заседанието беше Михаил Михайлов, който е внесъл искане за оставката на Емил Кабаиванов като председател на партията. Малко след това той напусна заседанието.

Основната критика на сините депутати беше, че не могат да участват в уговорката между премиера Бойко Борисов и председателят на СДС Емил Кабаиванов. След скандала с Венета Марковска премиерът каза, че депутатите на ГЕРБ ще подкрепят кандидатурата на сините.

Критиките на сините депутати и нежеланието им да внесат кандидатурата доведоха до отказа на Петър Стоянов да приеме номинацията с официалния аргумент, че има твърде много ангажименти.




Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване