11/26/12 21:25
(http://radiomilena.com/)

Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/

DSC00281 1024x576 Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/

Посланикът на Република Индонезия Н.Пр. Буниан Саптомо оприличи град Поморие с бреговете на Остров Бали, съобщи в Гран Хотел Поморие кметът Иван Алексиев. На иницираният „Ден на Индонезия“ Н. Пр. Саптомо се срещна лично и с представители на бизнеса, медиите, културата, изкуствата, образованието и науката от общината .

„За мен е изключителна чест, че посолството на Република Индонезия избра град Поморие за да чества в този ден наречен „Ден на Индонезия“. Това е изключително висока оценка за нашия град и за всички негови жители“, заяви Алексиев пред присъстващите и добави, че съвместно с посолството и по предложение на посланика ще подготвят документи за побратимяването на Поморие с град на остров Бали. Кметът отправи покана,  чрез посланика, някои от прочутите им художници да участват през лятото в международния пленер-живопис „Светът е море“.

Открити бяха изложбите: “Восъчна ФЕЕРИЯ- БАТИК” на Златка Бобева – председател на Сдружение „Приятели на Индонезия – НУСАНТАРА”, Филиал Бургас и фотоизложбата „ „Индонезия през обективите…. „.

Според традицията Н.Пр. Буниан Саптомо и кметът Иван Алексиев дадоха началото на празненството удряйки със специален чук еднократно по индонезийски гонг. В програмата участие взеха КСТ „Поморие“, ТК „Чайка“ и танцовият състав при посолството на Индонезия – Pesona Mawar Nusantara „Очарователните рози на Архипелага“.  Денят завърши с дегустация на традиционни индонезийски ястия, представени от главния готвач на посланика.

DSC00280 1024x576 Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/

Видеозапис може да гледате тук:

2 Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/

 

 Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/

bookmark Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/svejo Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/google Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/delicious Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/stumbleupon Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/facebook Посланикът на Индонезия оприличи Поморие с бреговете на Остров Бали /видео/Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване