11/27/12 10:24
(http://radiomilena.com/)

Бургас успешно се прочиства от вехти автомобили и развалени електроуреди

93 Бургас успешно се прочиства от вехти автомобили и развалени електроуреди

Преди 5 години по улиците на Бургас гниеха хиляди стари автомобили, а край контейнерите за отпадъци се търкаляха захвърлени всякакви развалени електроуреди от бита – телевизори, печки, хладилници.

Към днешна дата Община Бургас успешно развива програми за ограничаване на този тип замърсяване.

 

За периода 01.01.2012 г. – 25.11.2012 г. в града са идентифицирани общо 357 бр. излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/. 46 от тях са доброволно преместени от собствениците си, издадени и изпълнени са 47 бр. заповеди за принудително преместване, за 37 бр. са представени документи, че са изрядни и протоколите са приключени.

В резултат на действията на еко инспекторите за прочистване на Бургас от стари автомобили, за период от 4 години са освободени общо 1 850 бр. паркоместа.

 

Отлични резултати показва и програмата за разделно събиране на отпадъци от негодни за употреба батерии и акумулатори /НУБА/ и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/. За първите десет месеца на 2012 г. разделно са събрани 680 800 кг. излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, както и 6 315 кг. негодни за употреба батерии.

 Бургас успешно се прочиства от вехти автомобили и развалени електроуреди

bookmark Бургас успешно се прочиства от вехти автомобили и развалени електроуредиsvejo Бургас успешно се прочиства от вехти автомобили и развалени електроуредиgoogle Бургас успешно се прочиства от вехти автомобили и развалени електроуредиdelicious Бургас успешно се прочиства от вехти автомобили и развалени електроуредиstumbleupon Бургас успешно се прочиства от вехти автомобили и развалени електроуредиfacebook Бургас успешно се прочиства от вехти автомобили и развалени електроуредиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване