11/27/12 14:49
(http://radiomilena.com/)

Книжка с автентични рибни рецепти ще получат бургазлии на Никулден

125 282x300 Книжка с автентични рибни рецепти  ще получат бургазлии на Никулден Книжка с рецепти на малко позабравени и автентични местни рибни ястия е подготвила тази година Община Бургас за празника на града 6 декември – Никулден. Празничното издание „Вехти бургашки гозби“ ще бъде специален подарък за жителите и гостите на морския град.

Тиражът на рецептурната книжка е 10 000 бр. Това, заедно със съдържанието и удобният джобен формат, придават на изданието истинска колекционерска стойност. Книжката ще бъде раздавана безплатно от аниматори, облечени в моряшки дрехи по главните улици на Бургас, по време на тържествата по случай Никулден.

Приказна легенда, описваща живота и чудесата на Светеца-покровител на Бургас Николай Чудотворец, постепенно въвежда читателя в кулинарната история на нашия град. Преди морските и рибни специалитети, друга история свързана с морския ни град, разказва за забуления в легенди остров Света Анастасия.

Книжката е съставена от 22 гозби, специално подбрани от всички 156, участвали в конкурса за рибни рецепти през лятото. Сред тях има и такива, датиращи от преди век – рибена чорба, Никулденски шаран, пиратска салата от миди, чироз по бургаски, рибарски сауш, миди по моряшки, месеница с риба и др. Чрез тях изданието се превръща в безценен подарък за всяка кухня, а притежателят му – в изкусен кулинар и майстор на рибните и морски специалитети.

Рецептите, публикувани в книжката, както и всички други, участвали в  инициативата за събиране на автентични бургаски рецепти, ще станат част от менюто на ресторанта „Сто години назад“, който ще отвори врати на остров „Света Анастасия“ след неговата реставрация.

 

 Книжка с автентични рибни рецепти  ще получат бургазлии на Никулден

bookmark Книжка с автентични рибни рецепти  ще получат бургазлии на Никулден svejo Книжка с автентични рибни рецепти  ще получат бургазлии на Никулден google Книжка с автентични рибни рецепти  ще получат бургазлии на Никулден delicious Книжка с автентични рибни рецепти  ще получат бургазлии на Никулден stumbleupon Книжка с автентични рибни рецепти  ще получат бургазлии на Никулден facebook Книжка с автентични рибни рецепти  ще получат бургазлии на Никулден Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване